website digital marketing

Το site ως εργαλείο digital marketing

Το site της επιχείρησης αποτελεί το απόλυτο εργαλείο digital marketing και online διαφήμισης.

Μέσα από το website η επιχείρηση επικοινωνεί με παλαιούς και νέους πελάτες. Προβάλει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Δίνει χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες. Ενημερώνει για τα νέα της.

Το website είναι το μέρος που θα επισκεφθεί κάποιος κάνοντας κλικ σε μία διαφήμιση. Είναι το σημείο που κερδίζεται ή χάνεται η ευκαιρία ένας ενδιαφερόμενος να γίνει πελάτης.

Ποιο εταιρικό website είναι επιτυχημένο;

Τι κάνει ένα επαγγελματικό website να είναι επιτυχημένο;

Η απάντηση είναι απλή.

Είναι επιτυχημένο επαγγελματικά αν βγάζει περισσότερα χρήματα για την επιχείρηση από όσο κοστίζει. Αν φέρνει μάλιστα πολλούς πελάτες και χρήματα, ακόμη καλύτερα!

Έχεις website, υπάρχεις!

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς όταν μάθουμε για μία επιχείρηση ή έναν επαγγελματία, όταν κάποιος μας δώσει την επαγγελματική του κάρτα, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να τσεκάρουμε αν έχει website και να το επισκεφθούμε.

Αισθάνεστε ασφαλείς, αν κάποιος επαγγελματίας δεν έχει site; Τον θεωρείτε σοβαρό;

Το website είναι το μέσο μέσα από το οποίο θα μάθουμε περισσότερα για την επιχείρηση ή τον επαγγελματία. Θα δούμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Αν δεν έχει website τότε αυτόματα θεωρείτε ως μη σοβαρός επαγγελματίας ή επιχείρηση.

Η εντύπωση που προκαλεί το website στο πελάτη

Καλώς ή κακώς, η εικόνα, το περιεχόμενο και η λειτουργικότητα του website επηρεάζουν όλο και περισσότερο την κρίση μας για το αν επιλέξουμε να συνεργαστούμε ή όχι με μία επιχείρηση.

Θέλουμε το website να φορτώνει γρήγορα και να μας παρέχει την πληροφόρηση που ζητούμε.

Να απαντά στα ερωτήματά μας, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσουμε με κάποιον για να μας εξηγήσει περισσότερα. Θέλουμε το website να είναι χρηστικό και φιλικό.

Ένα καλά οργανωμένο website υποδηλώνει ότι και η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας είναι οργανωμένοι και αξιόπιστοι.

Ένα website που δεν είναι καλά οργανωμένο και φιλικό προς το χρήστη, δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις για την επιχείρηση. Αν μη τι άλλο δείχνει ότι η επιχείρηση δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία της online παρουσίας της.

Το αποτελεσματικό website είναι χρήσιμο ή εντυπωσιακό;

Ποιο website είναι πραγματικά χρήσιμο σε μία επιχείρηση;

Αυτό που είναι εντυπωσιακό ή αυτό που είναι ίσως απλούστερο αλλά χρήσιμο στον πελάτη;

Η φιλοσοφία σχεδίασης των website έχει περάσει πολλές φάσεις. Θα μπορούσατε να τις πείτε και μόδες.

Ευτυχώς η λογική που επικράτησε είναι αυτή της ουσίας αντί του εντυπωσιασμού. Κατά καιρούς έχουμε δει website που είναι ή ήταν πολύ εντυπωσιακά με κινούμενες εικόνες, σχέδια, animations, flash, ήχους, video και πολλά άλλα στοιχεία εντυπωσιασμού. Ήταν όμως δύσκολα στην πλοήγηση και αργά στο φόρτωμα.

Ένα website που είναι απλά σχεδιασμένο, αλλά περιέχει χρηστικές πληροφορίες είναι πολύ πιο χρήσιμο για τον πελάτη και πιο αποτελεσματικό και κερδοφόρο για την επιχείρηση.

Ο πελάτης θέλει γρήγορες απαντήσεις. Δεν θέλει να περιμένει να φορτωθεί το super animation ή το video που τελικά δεν προσφέρει τίποτα το χρηστικό.

Ένας ακόμη λόγος που το site πρέπει να είναι απλό είναι ότι έτσι είναι πιο οικονομικό. Πιο οικονομικό στην κατασκευή, αλλά κυρίως στη συντήρηση και ενημέρωσή του. Όσο πιο πολύπλοκο είναι το website, τόσο πιο δύσκολο και πιο πολλές γνώσεις απαιτεί για να ενημερωθεί. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση χρειάζεται να πληρώνει για την ενημέρωσή του. Αν το site είναι απλό στη σχεδίαση, τότε η επιχείρηση μπορεί να αναλάβει η ίδια την ενημέρωση του περιεχομένου, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας του.

Τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress και το Joomla διευκολύνουν την ενημέρωση ενός website από την ίδια την επιχείρηση.

Website και κινητά τηλέφωνα

Σήμερα τα website πρέπει να σχεδιάζονται με τρόπο ώστε να εμφανίζονται σωστά και γρήγορα σε κινητά τηλέφωνα.

Ο λόγος είναι απλός.

Πάνω από το 50% των επισκεπτών, θα δουν το website χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Αν το website δεν εμφανίζεται σωστά σε κινητό τηλέφωνο και δεν φορτώνει γρήγορα, τότε απλά ο πελάτης φεύγει δυσαρεστημένος.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το website να είναι responsive (link). Να εμφανίζεται σωστά σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές. Ένα responsive website προσαρμόζει την εμφάνισή του ώστε να εμφανίζεται σωστά στις μικρές διαστάσεις που έχουν οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων.

Πρώτος στη Google. Πρώτος στις μηχανές αναζήτησης

Το πρώτο πράγμα που ζητά ένας πελάτης είναι το website του να βγαίνει πρώτο στη σελίδα αναζήτησης της Google. Να βγαίνει πρώτος όταν κάποιος ψάχνει να βρει πληροφορίες για επιχειρήσεις σαν τη δική του.

Για να μπορέσει ένα website να βγει στην πρώτη σελίδα της Google, πρέπει να ισχύει μία σειρά από πολλές παραμέτρους. Δεν είναι τόσο απλό και σε πολλές περιπτώσεις έχει σημαντικό κόστος.

Όσα όμως και αν κάνουμε, αν το site δεν είναι σωστά σχεδιασμένο, και δεν περιέχει χρηστικό περιεχόμενο, δεν πρόκειται ποτέ να βγει στην πρώτη σελίδα.

Η όλη διαδικασία ονομάζεται SEO (Search Engine Optimization). Ίσως έχετε ξανακούσει αυτό τον όρο.

Είναι μία σύνθετη και μακροχρόνια προσπάθεια που στην ουσία δεν τελειώνει ποτέ.

Η Google (η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης), χρησιμοποιεί πολύπλοκους αλγόριθμους για να αποφασίσει με ποια σειρά θα εμφανίσει τα website όταν κάποιος ψάχνει να βρει πληροφορίες.

Κατά καιρούς ο αλγόριθμος αλλάζει.

Κοινή όμως παράμετρος αξιολόγησης και κατάταξης είναι η χρηστικότητα του περιεχομένου. Κατά πόσον δηλαδή ένας επισκέπτης θα λάβει χρήσιμη πληροφόρηση για αυτό που ψάχνει.

Είναι σα να λέει η Google ότι από όλα τα website που υπάρχουν και είναι σχετικά με αυτό που ψάχνεις, εγώ σου συστήνω αυτά γιατί θεωρώ ότι θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

Αν λοιπόν θέλετε το website σας να έχει πιθανότητες να βγει στην πρώτη σελίδα της Google, πρέπει να είναι σωστά σχεδιασμένο και να περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Πόσο σημαντικό είναι το σωστό περιεχόμενο σε ένα website

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις κάτι σε ένα site. Το ποιο θα είναι το περιεχόμενο του website.

Στο Internet ο σωστός τρόπος που θα πεις αυτό που θέλεις είναι πιο πολύπλοκος από ότι σε ένα βιβλίο, ένα διαφημιστικό φυλλάδιο, ένα περιοδικό ή στον προφορικό λόγο.

Κι αυτό γιατί το περιεχόμενο ενός website κρίνεται από δύο διαφορετικές οντότητες που έχουν διαφορετικές ανάγκες. Και για να το κάνουμε ακόμη πιο δύσκολο, πρέπει να ικανοποιήσεις και τις δύο!

Η πρώτη οντότητα, είναι ο άνθρωπος που θα διαβάσει το περιεχόμενο. Για αυτό πρέπει να κατανοητό και χρηστικό. Να δίνει απαντήσεις. Να είναι χρήσιμο.

Η δεύτερη οντότητα είναι οι μηχανές αναζήτησης. Αυτές θα διαβάσουν με διαφορετικό τρόπο και κριτήρια το περιεχόμενο του site και ανάλογα θα το κατατάξουν στη σειρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μικρές ή μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που είναι διατυπωμένο ένα κείμενο, οι λέξεις που χρησιμοποιούνται, η σειρά των λέξεων και πολλές άλλες παράμετροι κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα επιτυχημένο και ένα αποτυχημένο website.

Εταιρικό website και διαφήμιση στο Internet

Το εταιρικό website είναι το κεντρικό σημείο των διαφημίσεων στο Internet.

Είναι το μέρος που θα έρθει τελικά ο υποψήφιος πελάτης που κάνει κλικ σε μία διαφήμιση που έχετε πληρώσει.

Αν το website και το περιεχόμενο που σχετίζεται με τη διαφήμιση δεν ικανοποιήσει τον υποψήφιο πελάτη, αυτός απλά θα φύγει και εσείς θα έχετε χρεωθεί ένα τσάμπα κλικ.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να οδηγούμε τον υποψήφιο πελάτη στο σωστό σημείο στο website και αυτό το μέρος να είναι η απάντηση σε αυτό που ψάχνει.

Στην AlterMarket παίρνουμε πολύ σοβαρά το σχεδιασμό των website

Σχεδιάζουμε και υποστηρίζουμε website που φέρνουν χρήματα στην επιχείρηση.

Θα είναι χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Scroll to Top