online marketing

Τί είναι η Online Διαφήμιση ή Online Marketing ή Διαφήμιση Online;

Η Online Διαφήμιση ονομάζεται επίσης Online Marketing, Digital Marketing και Διαφήμιση στο Internet. Είναι ένας τρόπος διαφήμισης και marketing που χρησιμοποιεί το internet για να μεταφέρει διαφημιστικά μηνύματα στους καταναλωτές.

Περιλαμβάνει δράσεις όπως Search Engine Marketing, Social Media Marketing, Display Advertising, Email Marketing και Mobile Advertising.

Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα της online διαφήμισης σε σχέση με τα κλασικά μέσα όπως τα περιοδικά, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο που απευθύνονται σε όσες επιχειρήσεις έχουν πολύ μεγάλο διαφημιστικό προϋπολογισμό.

Η online διαφήμιση είναι οικονομική, προσιτή, άμεσα παρακολουθήσιμη, ευέλικτη, και κυρίως αποδοτική!

Χάρη στην online διαφήμιση, ακόμη και η πιο μικρή επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να διαφημιστεί, να ενημερώσει και να προβάλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τις σημαντικότερες από τις δράσεις που περιλαμβάνει:

Display Marketing

Προβολή Διαφημίσεων Εικόνας (banners) στο Internet

Εμφανίζονται διαφημίσεις εικόνας (banner) στο Internet και συγκεκριμένα σε διάφορα website που συνεργάζονται με δίκτυα διαφημίσεων όπως το δίκτυο της Google. Η στρατηγική επιλογής των site που θα εμφανιστούν οι διαφημίσεις χαράσετε από την AlterMarket σε συνδυασμό με τις σκέψεις του πελάτη.

Τα banner εμφανίζονται είτε σε website σχετικά με το αντικείμενο του διαφημιζόμενου, είτε σε site που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το κοινό. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη (διαστάσεις) banner. Κάθε μέγεθος, ταιριάζει στις διαστάσεις του χώρου που αφιερώνει το κάθε website για την προβολή διαφημίσεων. Ο ενδιαφερόμενος πελάτης, κάνει κλικ επάνω στο banner και μεταφέρετε στη σελίδα που επιθυμούμε, για να αγοράσει ή να ενημερωθεί.

Προβολή Διαφημίσεων Κειμένου (textads) στο Internet

Οι διαφημίσεις κειμένου είναι μικρά διαφημιστικά κείμενα που προβάλλονται σε δύο σημεία στο internet.

Στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. στο Google Search Network) όταν ο υποψήφιος πελάτης ψάχνει για το προϊόν ή την υπηρεσία που τον ενδιαφέρει.

Σε διάφορα website (π.χ. μέσω του Google Display Network) που έχουν τη δυνατότητα εμφάνισης διαφημίσεων κειμένου.

Ο υποψήφιος πελάτης, κάνει κλικ στο σύνδεσμο που περιέχει η διαφήμιση κειμένου (textad) και οδηγείται στη σελίδα που επιθυμούμε.

Στην AlterMarket, σχεδιάζουμε τα διαφημιστικά κείμενα και δημιουργούμε τη στρατηγική αξιοποίησης των διαφημίσεων κειμένου.

Προβολή Rich Media Ads στο Internet

Οι διαφημίσεις rich media μοιάζουν περισσότερο με banner και προβάλλονται σε διάφορα website. Η διαφορά σε σχέση με τα κλασικά banner είναι ότι μοιάζουν με πολυμέσα καθώς περιλαμβάνουν κινούμενα μέρη, ακόμη και video.

Στην Altermarket, σχεδιάζουμε και δημιουργούμε διαφημίσεις rich media.

Social Media Marketing

Όταν ακούμε social media το μυαλό όλων μας πηγαίνει στο Facebook! Το Facebook αποτελεί για τις επιχειρήσεις ένα εκπληκτικό περιβάλλον να προβάλουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές τους. Η προβολή μπορεί να γίνει είτε μέσω της αξιοποίησης της δυνατότητας προβολής διαφημίσεων, είτε μέσω δράσεων που αυξάνουν τη δημοφιλία της επιχείρησης.

Η βασική διαφορά σε σχέση με τα δίκτυα διαφημίσεων της Google είναι ότι η στόχευση των διαφημίσεων γίνεται βάσει των δημογραφικών στοιχείων και όχι βάσει αυτού που αναζητά ο υποψήφιος πελάτης.

Στην AlterMarket σχεδιάζουμε την στρατηγική όσο και την υλοποίηση μίας καμπάνιας στο Facebook.

Search Engine Marketing

Είναι μία μορφή του Internet Marketing που περιλαμβάνει το προμοτάρισμα websites, αυξάνοντας την εμφανισημότητά τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Στο Search Engine Marketing περιλαμβάνεται και το SEO (Search Engine Optimization) στο οποίο προσαρμόζουμε τη δομή και το περιεχόμενο ενός website έτσι ώστε να πετύχουμε υψηλότερη θέση στη σειρά εμφάνισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μέρος τις τακτικής που πολλές φορές χρησιμοποιείται είναι η αγορά εγγραφών σε διάφορους καταλόγους, η δημοσίευση άρθρων σε αναγνωρισμένους ιστότοπους, η εξασφάλιση ότι το website είναι reponsive και mobile friendly (συμβατό με κινητά τηλέφωνα).

Στην AlterMarket δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο SEO και στο σωστό σχεδιασμό websites που να είναι φιλικά στις μηχανές αναζήτησης.

Email Marketing

Βασίζεται στην αποστολή ενημερωτικών ή διαφημιστικών email. Οι παραλήπτες προέρχονται είτε από λίστες αλληλογραφίας, είτε από το πελατολόγιο της εταιρείας που κάνει την καμπάνια.

Πάντα θα πρέπει να δίνεται στους παραλήπτες η δυνατότητα να επιλέξουν να μη δέχονται στο μέλλον άλλα email.

Αν ο πελάτης επιθυμεί, προσθέτουμε στα website που υλοποιούμε τη δυνατότητα αποστολής ενημερωτικών newsletter ώστε να μπορεί να ενημερώνει απευθείας τους πελάτες του.

Content Marketing (Marketing Περιεχομένου)

Λέγοντας Content Marketing εννοούμε όποια δράση marketing περιλαμβάνει τη δημιουργία και δημοσίευση κειμένων, άρθρων, εικόνων, φωτογραφιών, κ.λπ. με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση πελατών.

Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος προβολής αρκεί να γίνεται σωστά.

Στην AlterMarket, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το content marketing.

Mobile Advertising

Όλοι μας έχουμε τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) και tablets συνεχώς μαζί μας. Τα χρησιμοποιούμε για να ενημερώνομαστε μέσω του internet, να χρησιμοποιούμε εφαρμογές (apps), να παίζουμε παιχνίδια. Είναι μία συσκευή που όλοι μας ως υποψήφιοι καταναλωτές χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για πολλές ώρες.

Αποτελεί λοιπόν ένα ιδανικό μέσο προβολής διαφημίσεων είτε μέσω δράσεων Display Marketing, είτε μέσω δράσεων Social Media Marketing.

Στην AlterMarket, πάντα προτείνουμε τη στόχευση των υποψήφιων πελατών μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Επίλογος

Σήμερα η επιχείρηση και ο επαγγελματίας έχουν πάρα πολλές επιλογές να κάνουν οικονομική και αποτελεσματική online διαφήμιση μέσω του Internet. Αξίζει να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κάποιο πελάτη που να σταμάτησε την online διαφήμιση αφότου ξεκίνησε μαζί μας. Κι αυτό γιατί μένουν πολύ ευχαριστημένοι και βλέπουν τα κέρδη και τους πελάτες τους να αυξάνονται.

Μπορείτε κι εσείς να εμπιστευθείτε την AlterMarket. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας.

Scroll to Top