Είναι όλα τα facebook likes αληθινά;

Είναι όλα τα Like στο Facebook γνήσια;

Έχετε αγοράσει Like για τη σελίδα σας στο Facebook;

Πόσα από τα Like που λαμβάνει η σελίδα σας στο Facebook είναι πραγματικά; Πόσα δηλαδή Like είναι από πραγματικά ενδιαφερόμενους και πόσα από άλλες πηγές που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για αυτό που διαφημίζετε;

Αν μέχρι τώρα νομίζατε ότι όλα τα Like που λαμβάνετε στο Facebook είναι από άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για εσάς ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, πρέπει να δείτε το ακόλουθο video από το Veritasium.

Το άρθρο αυτό αφορά κυρίως σελίδες στο Facebook που διαφημίζονται διεθνώς. Όχι μόνο στην Ελλάδα.

Οι πελάτες μου διαφημίζονται στο Facebook εντός της Ελλάδας και δεν τους αφορά άμεσα αυτή η παρατήρηση. Καλό όμως είναι να γνωρίζουν και αυτή την άποψη.

Ο Derek Alexander Muller, δημιουργός και παρουσιαστής του δημοφιλούς επιστημονικού καναλιού Veritasium στο Youtube, ανέβασε αυτό το άκρως ενδιαφέρον video που αξίζει να δείτε.

Αποδεικνύει ότι πολλά από τα like που δέχεται το κανάλι του στο Facebook, ακόμη και από πληρωμένη διαφήμιση, προέρχονται όχι από πραγματικούς ενδιαφερόμενους, αλλά από χώρες που είναι γνωστό ότι βρίσκονται οι λεγόμενες Like Farms.

Like Farms είναι επιχειρήσεις που έχουν χαμηλά αμοιβόμενους υπαλλήλους που μοναδικό τους αντικείμενο είναι να κάνουν Like σε σελίδες στο Facebook που έχουν αγοράσει Likes.

Τα Like αυτά είναι πρακτικά άχρηστα γιατί δεν προέρχονται από πραγματικά ενδιαφερόμενους.

Αυτές οι επιχειρήσεις, για να μην “καρφωθούν” ότι κάνουν αυτή τη δουλειά και αποκλειστούν από το Facebook, κάνουν Like τυχαία και σε άλλες σελίδες, ώστε να “κρύψουν” τα ίχνη τους.

Το γνωρίζει αυτό το Facebook και το ανέχεται;

Σύμφωνα με τον Derek Alexander Muller, το γνωρίζει και το ανέχεται.

Scroll to Top