Αύξηση τιμών στο cpanel

Παγκόσμια Αναστάτωση από την Αλλαγή στην Τιμολογιακή Πολιτική του cPanel

Πρόσφατα η cPanel, ανακοίνωσε αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική της όσον αφορά τη χρήση του cPanel. Αλλαγές που αυξάνουν τις τιμές!

Τι είναι το cPanel

Το cPanel είναι το πιο δημοφιλές παγκοσμίως control panel για τη διαχείριση Linux servers. Είτε αυτοί είναι VPS ή dedicated servers (metal όπως είναι η νέα ορολογία).  Εκατομμύρια websites και εκατοντάδες χιλιάδες servers το χρησιμοποιούν. Μαζί κι εμείς.

Είναι ένα αξιόπιστο control panel που συνεχώς βελτιώνεται. Εύκολο στη χρήση και γνώριμο στους χρήστες.

Είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη χρήση και ύπαρξη εκατομμυρίων websites και εκατοντάδων χιλιάδων servers ανά τον κόσμο.

Η μεγάλη αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2019 το cPanel χρεωνόταν ανά server που το χρησιμοποιούσε και για απεριόριστους λογαριασμούς web hosting. Δηλαδή είτε σε έναν server φιλοξενούνται 1, 10, 50, 100 ή 1000 websites η τιμή για το license του cPanel ήταν ίδια.

Ξαφνικά και χωρίς ουσιαστική προειδοποίηση, η cPanel άλλαξε την τιμολογιακή της πολιτική και πλέον χρεώνει το license σε κάθε server ανάλογα με το πλήθος των λογαριασμών web hosting που αυτός φιλοξενεί. Άρα το κόστος πλέον υπολογίζεται ανά λογαριασμό και καταργείται το απεριόριστο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος χρήσης του cPanel για τις εταιρείες web hosting να αυξηθεί έως και 300%! Κάτι το οποίο φυσικά κανείς μας δεν είχε προβλέψει.

Παγκόσμια αναστάτωση, αντιδράσεις και ανησυχία

Όπως ήταν φυσικό, μία τόσο μεγάλη διαφορά στο κόστος και μάλιστα απροειδοποίητα, δημιούργησε τεράστια αναστάτωση και αντιδράσεις.

Είναι χαρακτηριστικά τα εκατοντάδες σχόλια που μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο forum του cPanel στην ενότητα: Announcing Account Based Pricing.

Η αντίδραση ήταν μεγάλη και αρνητική και στα reviews που δεχόταν η εταιρεία στο Facebook, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον διαθέσιμα: https://www.facebook.com/pg/cpanel/reviews/.

Η αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική και στις τιμές του cPanel, θέτει εκτός προγραμματισμού όλες τις εταιρείες web hosting που το χρησιμοποιούν.

Η διαφορά στο κόστος είναι τεράστια. Κάποιες φορές το κόστος του hardware ενός web server φτάνει να είναι μικρότερο από το κόστος για τις άδειες χρήσης των cPanel που θα χρησιμοποιεί!

Επίσης αρχίζουν να τίθενται και άλλα ερωτήματα που πηγάζουν από το γεγονός ότι επειδή μέχρι τώρα δεν υπήρχε χρέωση ανά λογαριασμό, πολλοί πελάτες ή και εταιρείες άνοιγαν δοκιμαστικούς λογαριασμούς, λογαριασμούς development, λογαριασμούς αποκλειστικά για εξυπηρέτηση email, κ.λπ. Και το έκαναν γιατί δεν κόστιζαν ακριβά. Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, όλα αυτά αλλάζουν.

Το παρασκήνιο πίσω από την αλλαγή

Το παρασκήνιο έχει όνομα και ονομάζεται Oakley Capital. Είναι η επενδυτική εταιρεία που εξαγόρασε τη cPanel. Προφανώς η πρόθεση των διοικούντων είναι να αυξήσουν όσο το δυνατόν τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι την πελατειακή βάση και αναγνώριση που έχει το cPanel.

Και δεν φοβούνται μήπως οι πελάτες εγκαταλείψουν το cPanel και πάνε στον ανταγωνιστή του το Plesk;

Μάλλον όχι, γιατί στην Oakley Capital και στην εταιρεία τους WebPros, ανήκει και το Plesk. Ναι καλά διαβάσατε!!

Αντιγράφω από το site τους:

WebPros comprises two of the most widely used web hosting automation software platforms, simplifying the lives of developers and web professionals the world over.
WebPros Group, encompassing cPanel and Plesk, is the leading SaaS platform for server management globally.

Κι αυτό δημιουργεί τον φόβο, ότι σύντομα θα αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική και για το Plesk. Γι’ αυτό και η μετάβαση σε αυτό τον πίνακα ελέγχου δεν μοιάζει να είναι η σωτηρία.

Η δική μας στάση

Οι πολλές αντιδράσεις έκανα τη cPanel να αφήσει να εννοηθεί ότι θα επανεξετάσει το ύψος των αυξήσεων στις τιμές. Όχι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής. Ίσως πιο ήπιες.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αποφάσισα για τους επόμενους ένα με δύο μήνες να απορροφήσω τις αυξήσεις στο κόστος χρήσης του cPanel και να μην μεταβάλλω τις τιμές στα πλάνα φιλοξενίας άμεσα.

Κι αυτό είναι δύσκολο, καθώς τα περιθώρια κέρδους είναι ήδη μικρά. Σέβομαι όμως τους πελάτες.

Όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα ενημερώσουμε με email τους πελάτες μας.

Scroll to Top