smart phone google page

Τα Google Adwords αλλάζουν! Εxpanded text ads και προσαρμογή στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων

Τί αλλάζει στα Google Adwords;

Νέα μορφή διαφημίσεων κειμένου (Εxpanded text ads) στο Google Adwords!

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα που εισάγει η καθημερινή και εκτεταμένη χρήση των κινητών τηλεφώνων (smartphones)!

Η μετατόπιση προς το mobile δεν είναι πλέον μία αλλαγή στον ορίζοντα. Είναι εδώ. Κάθε χρόνο γίνονται τρισεκατομμύρια αναζητήσεις στη Google και πάνω από τις μισές από αυτές τις αναζητήσεις γίνονται από έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Και από τα εκατομμύρια websites που χρησιμοποιούν σήμερα το Google Analytics, έχουμε δει ότι πάνω από τη μισή κίνηση, πραγματοποιείται από κινητά τηλέφωνα και tablet.

Όταν ζητήσαμε από ανθρώπους να περιγράψουν το ρόλο που παίζουν τα έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) στη ζωή τους, χρησιμοποίησαν φράσεις όπως: “ένα με μένα”, “πιστός υπηρέτης” και “σωτήριο”. Τα smartphone έχουν γίνει η συντροφιά στην οποία στρέφονται οι άνθρωποι όταν Θέλουν Να Μάθουν, Θέλουν Να Πάνε, Θέλουν Να Κάνουν, Θέλουν Να Αγοράσουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους της αγοράς σε αυτό τον κόσμο όπου το έξυπνο κινητό τηλέφωνο έρχεται πρώτο, η Google ξανασχεδίασε τα Adwords από την αρχή και σκέφτηκε ξανά τα πάντα. Από τα δημιουργικά και το bidding, μέχρι τη ροή εργασιών και τις μετρήσεις.

Η Google επίσης διευκολύνει τους ανθρώπους της αγοράς να γεφυρώσουν τους ψηφιακούς και πραγματικούς κόσμους τους. Καθώς οι σχετιζόμενες με τη θέση αναζητήσεις να αυξάνουν 50% ταχύτερα από όλες τις αναζητήσεις μέσω κινητού τηλεφρώνου, είναι φανερό ότι οι καταναλωτές κινούνται ομαλά μεταξύ online και offline εμπειριών. Είναι λοιπόν σημαντικό η Google να βοηθήσει τους ανθρώπους της αγοράς να σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στο Google Performance Summit στις 24 Μαίου 2016. Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία. Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Τα AdWords για τον κόσμο όπου το κινητό τηλέφωνο έρχεται πρώτο

Τα τελευταία χρόνια, η Google ανακάλυψε ότι το να σκέφτεσαι για τα κινητά και να σχεδιάζεις για τα κινητά είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Γι’ αυτό άλλαξε εντελώς τον τρόπο που σκέφτεται και δημιουργεί τα AdWords.

Για να βοηθήσει τους διαφημιστές και και τους developers να επιτύχουν περισσότερα downloads εφαρμογών (apps) για κινητά τηλέφωνα, μέσα από το δίκτυό της, η Google έφτιαξα τα Universal App Campaigns. Μέχρι σήμερα, οι Universal App Campaigns απέδωσαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια downloads για τους διαφημιστές από τα δίκτυα Google Search, Google Play, YouTube, και το Google Display Network. Στο Google I/O, ανακοινώθηκε ότι αυτού του είδους η καμπάνια είναι διαθέσιμη και για το iOS.

Στις 24 Μαίου 2016, η Google ανακοίνωσε ακόμη πιο μεγάλες αλλαγές στις διαφημίσεις μέσω Google. Από το πως λειτουργούν οι διαφημίσεις κειμένου (text ads) και οι διαφημίσεις display (display ads), έως τον τρόπο που οι διαφημιστές βελτιστοποιούν τις καμπάνιες τους.

Πως μοιάζουν οι διαφημίσεις κειμένου (text ads) στον κόσμο όπου τα κινητά τηλέφωνα έρχονται πρώτα;

Τα κινητά τηλέφωνα, άλλαξαν τον χάρτη επάνω στον οποίο ζουν οι διαφημίσεις. Νωρίτερα το 2016, η Google αφαίρεσε τις διαφημίσεις που εμφανίζονταν στη δεξιά πλευρά στις οθόνες των υπολογιστών, ώστε να βελτιώσει την εμπειρία της αναζήτησης και να ομογενοποιήσει την εμφάνισω των διαφημίσεων ανεξάρτητα της συσκευής. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την παρουσίαση των μεγαλύτερων αλλαγών στις διαφημίσεις κειμένου (text ads), από τότε που υπάρχει το Adwords (15 χρόνια).

Οι νέες expanded text ads είναι βελτιστοποιημένες για το μέγεθος των οθονών των πιο δημοφιλών smartphones, ώστε να μπορείτε να παρουσιάσετε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές:

Headline (Τίτλος)
Παλιό: Μία γραμμή των 25 χαρακτήρων
Νέο: Δύο γραμμές των 30 χαρακτήρων

Description (Περιγραφή)
Παλιό: Δύο γραμμές των 25 χαρακτήρων
Νέο: Ένα πεδίο των 80 χαρακτήρων

Relevant Display URL
Πριν: Εισάγαμε με το χέρι το display URL. Οποιαδήποτε διαφορά ανάμεσα στα final και landing page URLs οδηγούσε σε απόρριψη της διαφήμισης
Νέο: Το domain name εξάγεται αυτόματα από το final URL. Μπορείτε να προσθέσετε το path.

expanded text ads google table

 

Αυτές οι αναβαθμίσεις βοηθούν τις διαφημίσεις να είναι πιο αποτελεσματικές ανεξάρτητα του μεγέθους της οθόνης, ειδικά για τους καταναλωτές χρήστες κινητών τηλεφώνων που θέλουν να ξέρουν ακριβώς τι προσφέρετε πριν κάνουν κλικ στη διαφήμιση για να έρθουν στο website σας.

Με βάσει, δοκιμές που έχει κάνει η Google, έχει διαπιστώσει ότι η νέα μορφή διαφημίσεων επιτυγχάνει αύξηση στο click through rate (CTR) μέχρι και κατά 20% σε σχέση με τις διαφημίσεις κειμένου (text ads) που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η Google σας ενθαρρύνει να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για αυτή τη νέα μορφή διαφημίσεων που θα γίνει διαθέσιμη αργότερα μέσα στο χρόνο.

Πως μοιάζουν οι display ads στον κόσμο όπου τα κινητά τηλέφωνα έρχονται πρώτα;

Τα κινητά τηλέφωνα ξεκλείδωσαν ένα σύμπαν νέων χώρων όπου μπορούν να εμφανιστούν διαφημίσεις ώστε να έρθετε σε επαφή με τους πελάτες σας. Οι responsive ads (διαφημίσεις αυτόματα προσαρμοζόμενες στο διαθέσιμο χώρο), προσαρμόζονται αυτόματα στο πλάτος της οθόνης της συσκευής. Έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε τα πάνω από δύο εκατομμύρια website και apps που συμμετέχουν στο Google Display Network (GDN). Εσείς το μόνο που έχετε να δώσετε είναι τον τίτλο, την περιγραφή, μία εικόνα και μία URL. Η Google θα σχεδιάσει αυτόματα όμορφες responsive διαφημίσεις.

new display responsive ads google

 

Η Google επίσης επεκτείνει τις GDN remarketing campaigns, δίνοντας πρόσβαση σε ένα διευρυμένο αποθετήριο (inventory) που περιλαμβάνει περισσότερα website και εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (apps) ανά τον κόσμο. Αξιοποιώντας αυτή τη δυνατότητα, η SAS κατάφερε να αυξήσει κατά 20% τις μετατροπές της, διατηρώντας ίδιο το CPA, από τις remarketing καμπάνιες της. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα.

Πως μοιάζει το bidding στον κόσμο όπου τα κινητά τηλέφωνα έρχονται πρώτα;

Οι άνθρωποι της αγοράς χρειάζονται περισσότερο έλεγχο και ευελιξία για τη βελτιστοποίηση των bids σε συγκεκριμένες συσκευές. Τους επόμενους μήνες η Google λέει ότι θα μπορούμε να ορίσουμε μεμονωμένες προσαρμογές bid για κάθε τύπο συσκευής (mobile, desktop και tablet). Αυτή η δυνατότητα θα μας επιτρέψει να ορίζουμε ένα bid βάσης για τη συσκευή που μας ενδιαφέρει περισσότερο και στη συνέχεια να κάνετε προσαρμογές για κάθε άλλη συσκευή. Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, καθώς το εύρος της προσαρμογής του bid, ανεβαίνει στο 900%, μέχρι 9 φορές περισσότερο δηλαδή! Μία καμπάνια. Περισσότερα εργαλεία για την προσαρμογή της εύκολα ανάλογα με τη συσκευή που προβάλλονται οι διαφημίσεις.

Το κινητό είναι τοπικό, γεφυρώνοντας τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο για τους ανθρώπους της αγοράς

Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των αναζητήσεων από κινητά τηλέφωνα, σχετίζεται με τοποθεσία. Ο online και offline κόσμος των ανθρώπων έρχεται σε επαφή, είτε οι πελάτες αναζητούν εστιατόριο για να δειπνήσουν το βράδυ της Παρασκευής, είτε ψάχνουν για κατάστημα που πουλά μπότες στο μέγεθός τους.

Για να βοηθήσει η Google τους διαφημιστές να προσεγγίσουν τους καταναλωτές που αναζητούν τις φυσικές τοποθεσίες (καταστήματα) των επιχειρήσεων, εισάγει νέες local search ads στο Google.com (Google.gr) και στους χάρτες της Google (Google Maps). Χρησιμοποιώντας τα location extensions οι διαφημιζόμενοι θα μπορούν να εμφανίζουν σε περίοπτη θέση την τοποθεσία της επιχείρησής τους, όταν οι καταναλωτές ψάχνουν για πράγματα όπως: “κατάστημα παπουτσιών” ή “συνεργείο αυτοκίνητων κοντά μου.” Μάθετε περισσότερα.

Η Google επίσης επενδύει σε μία πιο στοχευμένες και προσαρμοσμένες σε εμάς εμπειρίες στο Google Maps, με στόχο να βοηθήσει τους διαφημιζόμενους να αυξήσουν τις επισκέψεις που δέχονται στα καταστήματά τους. Η Google περαματίζεται με διάφορα ad formats στο Google Maps που θα διευκολύνουν τους χρήστες να βρουν επιχειρήσεις καθώς κινούνται σε διάφορα μέρη.

Για παράδειγμα, οι χρήστες του Google Maps, μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν προβεβλημένα pins για καφετέριες, πρατήρια καυσίμων, ή σημεία που μπορούν να φάνε καθώς οδηγούν. Οι σελίδες των τοπικών επιχειρήσεων αποκτούν επίσης νέα όψη, ώστε να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να εξερευνήσουν το κατάστημά μας, πριν ακόμη φτάσουν σε αυτό. Για παράδειγμα η Google προσθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως ειδικές προσφορές και την ικανότητα να περιηγείται στα προϊόντα της επιχείρησης.

new ads in maps google

 

Με τις online διαφημίσεις να φέρνουν περισσότερο κόσμο στο κατάστημά σας, πως μετράτε την απόδοση;

Το Google AdWords είναι η μεγαλύτερη online-to-offline λύση μέτρήσεων στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, από τότε που εμφανίστηκαν οι AdWords store visits, πριν από δύο χρόνια (http://adwords.blogspot.com/2014/12/measure-more-improving-estimated-total.html), οι διαφημιστές κατέγραψαν πάνω από ένα δισεκατομμύρια επισκέψεις παγκοσμίως.

Επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν τα insights από τις AdWords store visits για να μετρούν την επίδραση των online διαφημίσεων στις επισκέψεις στα καταστήματα. Για παράδειγμα, η Nissan με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακάλυψε ότι το 6% των κλικ σε διαφημίσεις σε κινητά τηλέφωνα, είχε ως αποτέλεσμα επίσκεψη σε έκθεση αυτοκινήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει επιστροφή στο κόστος διαφήμισης, 25 φορές επάνω. Μπορείτε να δείτε την πλήρη ιστορία.

Επιτυγχάνοντας σε ένα κόσμο όπου τα κινητά τηλέφωνα έρχονται πρώτα

Καθώς οι καταναλωτές μοιράζονται τις ζωές τους online και σπάνε τα φράγματα μεταξύ της online και offline δραστηριότητας, είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν. Η Google αναγνώρισε αυτή την μετάβαση και αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών και είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους της αγοράς, επιχειρηματίες και διαφημιστές.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη παρουσίαση όπως έγινε στο Google Ads & Analytics Innovations Keynote.

Το άρθρο βασίστηκε στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο Google Inside AdWords,
Google’s official blog for news, tips and information on AdWords, από τον Sridhar Ramaswamy, Senior Vice President, Ads and Commerce
.

Scroll to Top